RESULTATERFINANS

Svensk nettmegler satser på Tyskland

SEB Enskilda Banken satser på å erobre online-aksjehandel i Tyskland sammen med WallStreet Online AG. Samtidig toner de ned satsingen i Storbritannia.

Oddmund Grøtte
24. nov. 2000 - 12:22

Wallstreet Online AG, Tysklands største finansportal med over 300 000 brukere, har tegnet avtale med SEB Enskilda Banken om online-aksjehandel. Dette kom frem på "Kapitalmarknadsdagen" i går, ifølge Reuters Sverige. Kapitalmarknadsdagen arrangeres av svenskenes svar på Norske Finansanalytikeres Forening.

Det er datterselskapet til SEB, SEB Direct, som har tegnet en eksklusiv avtale med finansportalen.

På samme seminar kom det frem at det ikke blir noen storslagen lansering av SEBs britiske internettbank. SEB planla storstilt lansering i løpet av høsten, men foreløpig har ikke SEB klart å finne en passende partner.

- Vi kommer til å sende ut brev til ulike kunder i desember måned, men noen satsing i hundremillionersklassen venter vi med til senere, sier Flemming Carlborg til Ekonomi24.

- Vi behøver en partner som kan hjelpe oss til å kapre kunder, for eksempel en mobiloperatør. Vi er i samtale med flere.
Etableringen i Storbritannia er en del av satsingen til banken om å bli en europeisk storbank for formuende personer. Nylig etablerte de seg i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.