JUSS OG SAMFUNN

Svensk Schibsted-topp bryter bindingstid

Eks-Aftonblad-redaktør Thorbjörn Larsson forlater stillingen som konserndirektør i Schibsted to og ett halvt år før bindingstiden løper ut, og går til svenske TV4. Dermed mister Schibsted sin toppmann i Sverige.

Herman Berg
18. mai 1998 - 18:40

Ifølge en pressemelding fra Schibsted bryter den tidligere Aftonblad-redaktøren Thorbjörn Larsson sin klausul om tre års bindingstid med Schibsted. Larsson ble en del av konsernledelsen i Schibsted ASA etter at han gikk av som sjefredaktør i Aftonbladet i oktober i fjor.

I meldingen skriver Schibsted at kontraktsforholdene foreløpig er uavklart. Kjell Aamot sier at det norske konsernet er innstilt på å finne frem til en positiv løsning "for alle involverte parter". Han har flere ganger fremhevet Larssons posisjon som sentral i konsernledelsens satsing på medier i Sverige.

- At Thorbjörn Larsson er en ettertraktet mann i mediebransjen, er ingen overraskelse for meg. Larsson har gjort en glimrende jobb i Aftonbladet, og han er en verdifull medarbeider i Schibsted. Vi har et godt og nært forhold, og jeg beklager selvsagt at han nå ønsker å bruke kreftene utenfor Schibsted-konsernet, sier blant annet konsernsjef Kjell Aamot.

Larsson, som ikke har jobbet i TV-bransjen tidligere, skal starte i TV4 den 1. september og erstatter Christer Forsström som administrerende direktør. Larsson er i dag styreformann i Aftonbladet, en stilling han forlater med umiddelbar virkning, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Det er det ny-fusjonerte finske medieselskapet Alma Media Oyi som er største aksjonær i TV4 med 23,42 prosent. Modern Times Group (MTG), som blant annet eier TV3 i Norge, er nest-største med 22,44 prosent, mens også Bonnier-eide Marieberg er representert gjennom Tidnings AB Marieberg med 16,73 prosent av aksjene.

Det har ikke lykkes digi.no å oppnå kontakt med Thorbjörn Larsson mandag ettermiddag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.