Svensk selskap vil levere GeForce 256 i oktober

Synes du ikke dagens grafikkort er rå nok? Svenske Absolute Multimedia kan bli det første selskapet som benytter Nvidias nyeste superbrikke, GeForce 256. Spillene som følger med vil buntes på en helt ny måte.

Synes du ikke dagens grafikkort er rå nok? Svenske Absolute Multimedia kan bli det første selskapet som benytter Nvidias nyeste superbrikke, GeForce 256. Spillene som følger med vil buntes på en helt ny måte.

Grafikkortbransjen domineres av amerikanskeide selskaper med sete i Sørøst-Asia, selv om det finnes unntak, for eksempel tyske Elsa. Det aller fleste av disse selskapene har USA som hovedmarked mens Europa kommer i andre rekke.

Svenske Absolute Multimedia er et nyoppstartet selskap som våger å utfordre de etablerte kjempene innen grafikkortmarkedet. Godt er det, nå som stadig flere av disse kjempene stadig å slå seg sammen.

Grafikkortet selskapet presenterte er basert på det som antas å bli høstens heteste grafikkbrikke, Nvidia GeForce 256. (Du kan lese mer om lese mer om Nvidia GeForce 256 her: Ny superbrikke fra Nvidia).

Kortet Absolute Multimedia vil tilby, Outrageous 3D Graphics GeForce, vil være utstyrt med 32 MB minne og vil trolig komme på markedet i Norge i begynnelsen av oktober. Prisen er ennå ikke klar, men for å kunne konkurrere med for eksempel Creative Labs - som også vil komme med et tilsvarende kort i oktober - bør prisen ligge godt under 3000 kroner.

Med kortet vil det også følge en DVD-pakke som inneholder 15 til 30 spill. Kurt Erikson, salgs- og markedssjef i Absolute Multimedia forteller at siden selskapet er lokalisert i Norden og har god oversikt over det europeiske spillmarkedet, vil spillene blant de som selger best i denne delen av verden, og ikke typiske amerikanske spill som baseball og basketball.

Det som er litt spesielt med denne buntingen av spill, i tillegg til antallet, er at spillene - til tross for at de er fullversjoner - kun kan spilles en viss tid. Hvor lang tid det er snakk om, vil ifølge Erikson variere ettersom hvilken spillprodusent det er snakk om. Men han antar de fleste vil kunne spilles et sted mellom to timer og en uke.

Når du så har fått prøvd alle de spillene du måtte ønske, kan du gå inn på Absolute Multimedias nettsted og laste ned spesielle lisensnøklene til de spillene du velger å beholde. Et sted mellom ett og tre spill vil være inkludert i prisen på skjermkortet, men du kan selvsagt, mot betaling, aktivere flere av spillene. Erikson lover at de ekstra spillene vil selges til markedets laveste pris. Hver DVD-plate er også utstyrt med et nummer som må passes overens med nøkkelen som lastes ned fra nettet.

Erikson understreker at denne formen for distribusjon - Software Choice som selskapet kaller det - kun vil la seg gjøre inntil videre, det vil si så lenge piratkopiering av DVD-plater er så lite utbredt som det er i dag. Han mener dette fort kan endre seg og da vil ikke spillprodusentene lenger være interesserte i denne formen for distribusjon.

Erikson forteller at det også annen type programvare vil kunne distribueres med skjermkortene på denne måten.

Selv om Absolute Multimedia er et ferskt foretak, har det flere erfarne spillere på laget. Blant disse har flere hatt ledende posisjoner i Diamond Multimedia.

Absolute Multimedia vil gjennom sin norske distributør, Itegra, tilby tre forskjellige skjermkort på det norske markedet, Outrageous 3D Graphics, Outrageous 3D Graphics Ultra og Outrageous 3D Graphics Ge-Force. Alle de tre kortene er basert på grafikkbrikker fra Nvidia, som snart er den eneste rene grafikkbrikkeprodusenten som er igjen.

I tillegg vil selskapet levere et rimelig lydkort, Outrageous 3D Sound, som er basert på Aureal 8830 brikkesett og støtter Digital Dolby Surround, A3D og AC3 med fire til seks høyttalere. Prisen på dette ventes å bli på mellom 800 og 900 kroner i Norge.

Til toppen