Svensk styre godkjente Lyseggen

Jørn Lyseggen er nå formelt innsatt som konsernsjef i det nyfusjonerte børsnoterte nettselskapet Optosof. Han erstatter gründeren som startet selskapet for 12 år siden.

Jørn Lyseggen er nå formelt innsatt som konsernsjef i det nyfusjonerte børsnoterte nettselskapet Optosof. Han erstatter gründeren som startet selskapet for 12 år siden.

Svenske Optosof var nylig innom det norske markedet og feide med seg tre kjente IT- og internettselskap: Mogul, Numerica Taskon og Win.HLP. Tidligere hadde Optosof slukt Clockwork Grape.

Nå skal nordmannen Jørn Lyseggen styre hele konsernet som omfatter mer enn 400 mennesker i Norden, Storbritannia og Tyskland. Lyseggen kommer fra en toppjobb i webselskapet Mogul etter at han brøt ut av EUnet-sfæren for å fusjonere med Mogul Media. Han tok med seg de fleste av de ansatte i det som den gang het EUnet Media.

Onsdag denne uken ble det holdt et styremøte i Optosof hvor det ble endelig avgjort at Jørn Lyseggen erstatter Lennart Fernheden. Fernheden startet selskapet 1987 og vil trappe ned, men fortsetter i styret på aksjonærenes oppfordring.

Det er knapt ett år siden Optosof-styret bestemte seg for å endre fokus i selskapet fra å være et tradisjonelt IT-foretak med levering av publiseringssystemer, til å entre internettbransjen. Dermed fusjonerte man først med webselskapet Clockwork som norske Grape var en del av.

- Jeg er meget fornøyd med å overlate ansvaret til Jørn. Han representerer neste generasjon av svært effektive selskapsledere og vil bringe konsernet til nye suksesser, spår Fernheden i en pressemelding.

Lyseggen sier selv at han kommer til å ha fokus på to områder: det første blir å sikre at de siste oppkjøpene går like smertefritt som tidligere sammenslåinger. Det andre er å sikre videre ekspansjon, både i marked hvor man befinner seg fra før og i nye markeder.

Lyseggen må imidlertid tålmodig vente på at kjøpet av de to nyeste norske selskapene, Numercica Taskon og hans eget Mogul, får klarsignal fra det norske Næringsdepartementet.

Som digi.no tidligere har skrevet skal den kjøpende part sende inn en beskrivelse om hensikt o.l. som vurderes av departementet. Ifølge en pressemelding fra Optosof forventes klarsignalet å komme i midten av mars.

Tidligere artikler om Optosof-oppkjøpene finner du her:


Mogul-eier i mål med Sverige og Finland
Nordmenn solgte seg billig til svensker
Optosof/Mogul: Står overfor en enorm fusjonsjobb

Til toppen