BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk superboks bruker Opera

Svenske I3 lager en superboks som gir video og musikk-på-bestilling samt Internett på TVen. Nettleseren kommer fra Norge.

2. juli 2002 - 09:24

Første generasjons TV-dekodere med Internett, blant annet norske PCTVnet, feilet. Men nå kommer en ny generasjon som kobler TV og Internett-linje som leverer video og musikk. Dermed vil du kunne bestille og velge hva du vil se på og høre på.

I dag krever dette at du tar imot og behandler data på en PC og kobler den til en TV, noe som blir dyrt og lite praktisk.

Svenske I3 satser friskt der Nokia har gitt opp, men Nokias boks var dyrere.

Les også


Dermed kan boksen brukes både i lukkede lokalnett, for eksempel hotell, eller på telenettet etter hvert som selskaper som Telenor og NextGenTel lanserer video-tjenester. Prisen på boksen er satt til 399 dollar, men når volumene øker, vil prisen falle, forteller I3 til digi.no. Det er flere norske selskaper som vurderer boksen, men hvem vil ikke I3 røpe.

Når I3 skulle velge seg nettleser, var ikke veien til Oslo lang når Linux og lite minne var blant kravene. Selskapet offentliggjorde i går at man hadde signert en avtale med I3, men hva Opera vil omsette for vil ikke selskapet spå noe om. Dette vil avhenge helt av hvilke avtaler I3 klare å skaffe seg.

I tillegg har trolig I3 laget utviklet mye med systemene til norske Trolltech. Også svenske GIPS er en partner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.