BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensk UMTS-avtale under lupen

Sveriges svar på Konkurransetilsynet, Konkurrensverket, studerer nå avtalen mellom Telia og Tele2 som i januar avtalte seg imellom å samarbeide om utbygging av et svensk UMTS-nett.

Frode Eriksen
19. sep. 2001 - 10:18

Det var da Telia i desember i fjor ikke fikk en av de fire svenske UMTS-lisensene at selskapet vendt seg mot sin argeste rival; Tele2. For Tele2 hadde fått sin UMTS-lisens, sammen med de tre konkurrentene Europolitan Vodafone, Orange Sverige og Hi3G.

I samarbeidsavtalen mellom de to selskapene som ble offentliggjort i januar heter det at de to selskapene skulle etablere ett nytt selskap som skulle stå for utbyggingen av mobilnettet.

Konkurrensverket har nå fått saken på bordet og kan velte hele prosessen de to selskapene har arbeidet etter. Om bare noen uker kan selskapene få beskjed om arbeidet strider mot svensk konkurranselovgivning eller om de kan fortsette samarbeidet, skriver Dagens IT.

Saken kommer fra Post- och telestyrelsen som har vurdert saken og sendt den videre til konkurransemyndighetene. Hos Konkurrensverket vurderes også et annet samarbeid mellom Europolitan og Hi3G, der den viktigste forskjellen fra Telia/Tele2 er at begge selskapene har hver sin UMTS-konsesjon. Også Orange Sverige vurderer å henge seg på dette samarbeidet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.