Svensk ventureselskap vil hjelpe norske gründere

Ola Ahlvarssons Result Venture Knowledge setter opp et Norges-kontor med eks-Boxman Marianne Løvdal i spissen. De skal hjelpe norske entreprenører med å realisere idéene sine på Internett.

Ola Ahlvarssons Result Venture Knowledge setter opp et Norges-kontor med eks-Boxman Marianne Løvdal i spissen. De skal hjelpe norske entreprenører med å realisere idéene sine på Internett.

Svenske Ola Alhvarsson var med å starte musikkforretningen Boxman på nett i 1997. I fjor kom meldingen om at Alhvarsson dro seg ut av Boxman for å starte sin egen virksomhet.

Det han dro i gang i august i fjor var Result Venture Knowledge, et selskap som skal drive med fødselshjelp til aktører som kommer på nett. Allerede har Result vært med å rulle ut Dressmart i seks land og starte Sportus med blant andre Lasse Kjus, Henning Berg og Ronny Johnsen som kjendisinvestorer.

Neste uke skal den svenske nettauksjonen Bidlet, der Schibsted har en eierandel, entre Norge med Results hjelp. Blant annet har man klart å kapre Marianne Løvdal som i øyeblikket er ute i permisjon.

Det innebærer at den nåværende konstituerte direktøren av Boxman, Helge T. Zimmer, blir sjef på permanent basis. Zimmer sier i sin "tiltredelsestale" at han skal fokusere på å få levert varene hjem til folk:

- Nå står alt fokus på å levere folk det de forventer. Vi har fått nytt datasystem og ny leveringslogistikk for å ta unna presset, sier han.

Sjefen han til nå har vikariert for, Marianne Løvdal, har altså andre planer etter å ha vurdert hva hun skulle gjøre i over et halvt år.

- Ola kom til meg i mai i fjor med forslag om jeg ville starte den norske virksomheten. Det har vært en utrolig vanskelig avgjørelse. Jeg har ikke sett én grunn til å slutte i Boxman, men til slutt klarte jeg bare ikke å si nei, sier hun til digi.no.

Hun opplyser at selskapet allerede er i drift i Norge og organisasjonen er i ferd med å falle på plass. Første april skal hun formelt i gang med å drive selskapet.

- Jeg tror jeg ble valgt fordi jeg jobber fort og får unna ting. Hurtighet har alt å si i denne bransjen - det er det vil lever av, sier hun.

Utover det vil ikke Løvdal si for mye om planene i Norge annet enn at det ikke er et ventureselskap, det vil si et investeringsselskap i tradisjonell forstand.

Ahlvarsson opplyser at organisasjonen i Norge kommer til å være på størrelse med det Boxman.no er. Alhvarsson drev selv med internasjonal ekspansjon da han jobbet i Boxman og sier at det tok utrolig mye tid og krefter, blant annet da de skulle inn i Norge.

Han sier videre at Result skal fylle en rolle der de enten kommer opp med ideene selv og setter dem ut i livet sammen med strategiske partnere eller hjelper andre med å komme i gang, som i tilfellet med Bidlet, uten å ha eierinteresser i selskapene.

- Vi har fire E-er som vi styrer etter: Evaluate, Establish, Enable og Expand. For det første må vi se om ideen i det hele tatt gir noen mening, deretter må vi å etablere virksomheten, så må vi sette i gang lokalt for så å eksportere modellen til mange land, sier han.

Selv har han ekspandert Result Venture Knowledge til Norge, Finland, Holland, Franrike, Tyskland, England og USA allerede med 60 ansatte i øyeblikket.

- Jeg må ta en "headcount" hver morgen når jeg kommer på jobben, flirer Ahlvarsson.

Til toppen