JUSS OG SAMFUNN

Svensk webbyrå søker TV-lisens

Svenske Cell Internet Commerce Development har sendt inn en søknad om å få starte en TV-kanal i det nye, bakkebaserte digital-TV-nettet i Sverige.

Herman Berg
17. feb. 1998 - 14:01

Ifølge den svenske nettutgaven av Internet World, som gis ut av IDG i Sverige, la det svenske internettbyrået Cell i begynnelsen av februar inn en søknad om å få starte en shoppingkanal i digital-TV-nettet.

Cell planlegger først og fremst å gjøre dette for å tilby egne bedriftskunder muligheten til å nå kunder gjennom et nytt informasjons- og shoppingtilbud på TV. Cell har allerede laget en prototyp og hevder at deres teknologi bygger på de samme funksjoner som i egne webløsninger.

Cell regner med å ha et system klart for testing 1. oktober, da Teracom har planlagt å kunne prøvesende til halve Sverige.Teracom er et selskap som bygger ut det bakkebaserte sendenettet for digital-TV i Sverige og eies av den svenske stat.

I mai i fjor sa en representant for Teracom til digi.no at halve Sverige skulle kunne ta inn digitale TV-signaler allerede ved årskiftet. Denne tidsplanen er altså forskjøvet med ni måneder.

Ifølge Internet World skal de offisielle digital-sendingene i bakkenettet etter planen starte 1. januar 1999, og utbyggeren Teracom skal sørge for nasjonal dekning innen år 2000.

For å utnytte interaktiviteten i det digitale nettet, trenger TV-seerne en boks for å konvertere de digitale signalene til analoge og et modem som kan kobles til telefonlinjen for blant annet å kunne sende e-post i retur.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.