RESULTATERFINANS

Svenske analytikere tror Telenor kjøper Comhem

Svenske analytikere peker ut norske Telenor som en mulig kjøper av Telias kabel-TV-virksomhet Comhem. Telenor vil ikke kommentere saken.

9. aug. 2002 - 12:34

Ifølge nyhetsbyrået Direkt kan det bli vanskelig å finne kjøpere til Comhem ettersom flere europeiske kabelvirksomheter for tiden er på leting etter nye kapitalsterke eiere. Analytikere nyhetsbyrået har snakket med holder likevel en knapp på Telenor som Comhems fremtidige eier.

Telia må selge Comhem for at EU-kommisjonen skal kunne godkjenne fusjonen med finske Sonera. Det skal foreligge en tidsfrist for salget, men Telia har ikke gått ut med noen dato. Ifølge Telia kan et salg drøye til neste år, skriver Finansvision.se.

- Telenor har en uttalt strategi om å bli ledende i Norden innen kabel, hvilket bør gjøre Telenor til en av de heteste kandidatene. Også amerikanske Liberty Media har vist interesse for å kjøpe europeiske kabelvirksomheter, sier analytiker Henrik Persson i HSBC til Direkt.

Han tror imidlertid at Comhem kan være tungt å selge, ikke minst fordi selskapet har dårlig kontroll på hvem kundene faktisk er.

- Selskapets avtaler er gjerne inngått med borettslag og bygårdeiere. Mange av TV-seerne tror Comhem er gratis og de vet ikke hvem distributøren er. Den dårlige kundestrukturen og behovet for ytterligere investeringer i vorksomheten kan gjøre Comhem tungsolgt. Det finnes dessuten et hav av kabelselskap til salgs i Europa, - eksempelvis har både NTL, UPC, Deutsche Telekoms kabelvirksomhet samt Telewest behov for en eller annen form for kapitalinnsprøytning, ifølge Persson.

Han får følge av analytiker Karl Johan Bonnevier i CAI Cheuvreux, som minner om at kjøperne ikke flokker seg rundt kabelselskaper i pengevansker, med den generelle pengetørke som råder.

Foruten Telenor og Liberty media nevner Direkt selskapene Boxer, TDC og Tele2 som mulige interessenter til Comhem. Telenor ønsker ikke å kommentere overfor nyhetsbyrået om selskapet vil by på Telias kabel-virksomhet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.