Svenske banker starter ny elektronisk børs

Fire svenske storbanker starter nå en ny elektronisk børs for handel i aksjer når Stockholmbørsen er stengt.

Det var i august at bankene først lanserte sine planer for å skape en felles plattform for å skape en likvid børs der bankenes kunder kunne kjøpe og selge aksjer.


Den nye børsen har fått navnet Offex. Det er Föreningssparbanken, MeritaNordbanken, Handelsbanken og SEB Enskilda Banken som står bak prosjektet.

- At de fire store bankene har klart å bli enige om å gjennomføre dette er et gjennombrudd og vi er meget optimistiske for fremtiden, sier John Ödman til Dagens Industri.

Børsen fungerer slik at kundene til de fire bankene får tilgang til det samme børssystemet. Dette fungerer akkurat på samme måte som de fleste elektroniske børser fungerer i dag. Forskjellen er at Offex er åpen døgnet rundt og året rundt uavhengig av om Stockholmbørsen er oppe.

- Til å begynne med kommer vi ikke til å ha opp på dagtid, utenom lør- og søndager mellom 09.00 til 21.00, men holder åpent når Stockholmbørsen er stengt, sier Ödmann.

Så nå har svenskene mulighetene til å handle aksjer når de kommer tilbake fra nachspiel en søndags morgen.....

Kurtasjen blir den samme som bankene opererer med på Stockholmbørsen.

Da digitoday.no ringte til de norske bankene i september, var det lunken interesse for et lignende prosjekt, men alle var enige om det var en "gode ide".

Til toppen