Svenske Know IT kjøper norsk konsulentselskap

Betaler 100 millioner for norsk IT-selskap som lever av offentlige etater.

Betaler 100 millioner for norsk IT-selskap som lever av offentlige etater.

Det svenske IT-selskapet Know IT kjøper 80 prosent av aksjene i det norske konsulentselskapet Objectnet.

Objectnet er et Java-fokusert konsulentselskap som holder til i Oslo. De har cirka 80 konsulenter som jobber med løsninger for store kunder, først og fremst innen offentlig sektor.

På kundelisten står store norske organisasjoner som NSB, Statens Vegvesen, Telenor, Norsk Hydro, Norsk Tipping, Utenriksdepartementet, Statsbygg samt Toll og avgiftsdirektoratet.

Know IT betaler 100 millioner kroner i kontanter for 80 prosent av aksjene i selskapet. For det får de et konsulentselskap som i årets første halvår omsatte for 44,7 millioner kroner, med et overskudd på 8,7 millioner.

– Oppkjøpet av Objectnet gjør at vi etablerer oss i Norge med hele vårt tjenestetilbud. Tekniske kunnskaper, rammeavtaler og kundestruktur er svært lik den vi har i Know IT, sier Anders Nilsson, administrerende direktør i Know IT, i en pressemelding.

Know IT vil etter oppkjøpet ha cirka 850 ansatte totalt.

– Sammen med Know IT blir vi en del av en større skandinavisk konsulentbedrift der vi blant annet bidrar med en sterk markedsposisjon i Oslo og Norge, en rekke viktige rammeavtaler, høyt belegg og god lønnsomhet, sier Erik Amundsrud, påtroppende leder i Objectnet.

Til toppen