BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenske lokkerop med hule undertoner

Oracle vil spise Peoplesoft vil spise J.D. Edwards. Mens kampen pågår kretser gribbene. Svenske Intentias Björn Algkvist har meldt seg på blant de som forsøker å kapitalisere på usikkerheten. Selskapet lokker på kunder og ansatte i oppkjøpstruede J. D. Edwards

14. juli 2003 - 00:03

"Når den amerikanske IT-industrien nyser, får Europas teknologispillere vanligvis en forkjølelse", minner Wall Street Journal om.

Nå er imidlertid situasjonen snudd på hodet.

I kaoset omkring Peoplesofts oppkjøpsforsøk på J.D. Edwards og Oracles påfølgende oppkjøpsforsøk på Peoplesoft har blant annet SAP AG lansert en kampanje for å lokke til seg nervøse kunder fra Peoplesoft og J.D Edwards.     Les også:

Nå kaster broderfolkets Intentia International AB seg inn i kampen. Intentia vil gjerne ha både kunder og ansatte fra J.D. Edwards. Henrik Billgren, med-gründer i Intentia, har allerede snakket med potensielle avhoppere, men han har ikke fått fast fisk ennå. Selskapet lokker ikke med spesielle incentiver utover en sikker og trygg jobb, i følge Wall Street Journal.

- Mange J.D Edwards-folk regner med at selskapet de arbeider i vil forsvinne, sier Billgren.

J.D. Edwards syns lokkeropene fra Stockholm har en heller hul klang. - At de skal ha kommet på et nivå hvor de er klare til å konkurrere mot oss låter nokså hult, sa en talsmann for J.D. Edwards.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.