Svenske myndigheter truer med å inndra digitale lisenser

Sist gang var det kulturminister Marita Ulvskog som truet med å inndra digitale TV-lisenser; Nå er det Radio- og TV-verket som er misfornøyd med tempoet de kommersielle aktørene kommer på nett.

Sist gang var det kulturminister Marita Ulvskog som truet med å inndra digitale TV-lisenser; Nå er det Radio- og TV-verket som er misfornøyd med tempoet de kommersielle aktørene kommer på nett.

I Sverige begynner Radio- og TV-verket (RTVV) å bli lei av å vente på at de kommersielle aktørene skal starte sine digitale TV-sendinger. Derfor truer de med å inndra lisensen til de aktørene som ikke innen "rimelig tid" starter digitale TV-sendinger, skriver det svenske mediemagasinet Vision.

Selv om blant andre ViaSat ikke har startet sine digitale TV-sendinger, har de søkt om ytterligere konsesjoner for Z-TV, ViaSat Sport og TV1000. RTVV truer med å ikke innvilge flere konsesjoner til selskap som ikke har startet sine digitale TV-sendinger og eventuelt inndra allerede utdelte konsesjoner.

TV3 og ViaSat, som er deler av mediekonsernet Modern Times Group, klager på sin side på RTVVs utydelige ambisjoner med det digitale, jordbundne nettet.

- Vi har ikke eliminert marknettet, men vi vil vurdere hvor kommersielt gangbart marknettet er. Det kan vi imidlertid ikke gjøre så lenge digital-TV-komitéen er så uklar når det gjelder hva som skal skje med nettet, sier VD i ViaSat, Peder Ramel til Vision.

Blant annet ønsker ViaSat å ha mulighet for å sende reklame i marknettet, noe som ikke er mulig for en kanal som sender fra London.

Som digi.no skrev i mai i år, truet den svenske kulturministeren Marita Ulvskog da med å innrapportere selskapene som satt på digitale TV-konsejoner men som ikke hadde kommet i gang med sendinger til RTVV.

RTVV har signalisert at de i dag, mandag, ønsker svar fra de selskapene som ikke har kommet i gang med sendingene om når de regner med å starte opp.

Om ikke ViaSat gir løfte om at de "innen rimelig tid" innleder sine digitale TV3-sendinger, kan regjeringen allerede før jul komme til å inndra den digitale sendingstillatelsen, ifølge Vision.

Til toppen