BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenske-napp for trønder-gründere

Atmel Norway i Trondheim har signert en kontrakt med Ericsson som betyr leveranser av mikroprosessorer til Ericsson mobiltelefoner T18 og T28, verdt flere hundre millioner kroner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2000 - 09:34

En av de to Atmel-sjefene i Norge, Alf-Egil Bogen sier til digi.no at avtalen styrker selskapets norske virksomhet.

15 av selskaperts 60 ansatte har arbeidet med teknologien de siste to årene og gir høyere ytelse og lavere strømforbruk. Prosessoren er også produsert for å kunne håndtere datamengdene som ventes å bli distribuert via WAP-standarden. 30 nye stillinger skal besettes det neste året.

Atmel ble etablert i San José i 1984, og er notert på Nasdaq i New York.

Atmel Norway, som er en del av amerikanske Atmel Corp endte på en omsetning i fjor på vel 12 milliarder kroner hvorav vel 8 prosent kommer fra teknologi som de norske gründerne har tatt med seg inn i selskapet.

Det norske selskapet ble startet i 1995 av kameratene Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan. Sammen med Gaute Myklebust solgte de tre rettighetene på en halvlederkrets til Atmel.

Atmel Norge står for produktlinjen som kalles AVR i Atmel-konsernet. Dette betyr at nordmennene er eneleverandør av konsernets kretser og små prosessorer. Hva AVR betyr er en mer eller mindre godt skjult hemmelighet, men R-en står i hvert fall for RISC.

Selskapet kan skilte med en verdensledene teknologi og kontrakter de fleste dataselskap bare kan fantasere om. I mars hanket selskapet inn en avtale med Sony som innebærer leveranser av en egenutviklet brikke som gjør det mulig å detaljkontrollere hvor mye strøm det er igjen på batteriet til enhver tid.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.