Svenske NetCom: Trådløs nettilknytning

Svenske NetCom Systems ønsker å konkurrere om de 7 milliardene som svenske telefonabonnenter årlig betaler for å være knyttet til telenettet, gjennom egne trådløse nettilknytninger.

Tradisjonelt er et telefonabonnement i praksis den siste meteren inn til telefonabonnenten i form av en kobber eller fiberkabel. For en slik tilknytning til telenettet betaler abonnenten en fast månedlig sum over telefonregningen. I Sverige kommer Telias inntekter på telenettet opp i 7 milliarder kroner hvert år.

NetCom Systems vil nå tilby trådløs aksess basert på basestasjoner og antenner hos kunden, skriver Dagens Industri. Planen er å kunne konkurrere med Telia om fastnettinntektene. Teknologien er testet i åtte måneder og er nå utvidet til å gjelde Internett-aksess i Stockholm og Gøteborg, og utvides ytterligere med telefoni i februar.

- Utbyggingen vil skje i takt med etterspørselen, sier administrerende direktør i NetCom Systems, Anders Björkman, til avisen. I første rekke er selskapet interessert i å kapre kunder blant 42.000 mellomstore bedrifter i Stockholm og 19.000 i Gøteborg.

Lignende nettilknytning finnes blant annet i Storbritannia, der Ionica i dag lever nettaksess til 22.000 husholdninger.

Til toppen