Svenske nettsteder velger norsk betalingssystem

Norske leverandører kommer til å tilby nettbetalingsløsninger over hele Skandinavia. Svenskene er det siste landet som velger et norsk system.

I Danmark har nettavisene og de store nettstedene valgt Netaxept med Accenture, DnB og ErgoGroup (Posten) på eiersiden.

I Norge vant eSolutions (som nå samarbeider med tyske Paybox og har slått seg sammen med det lile norske selskapet subClearing as) kontrakten.

Les om temaet her:


Nå har eSolutions nok en gang fått tildelt en viktig kontrakt: den svenske bransjeorganisasjonen BitoS har falt ned på 'Payex' som systemet de vil anbefale overfor sine medlemmer. Også Netaxept var i finalen, men eMynt-systemet nådde ikke opp.

Egentlig skulle avgjørelsen ha kommet før sommeren, men arbeidsgruppen, som har jobbet med å få et overblikk over de ulike løsningene siden februar, har hatt problemer med å komme frem til en anbefaling om ett, spesifiskt system.

Arbeidsgruppen har konkludert med at det kommer til å være et behov for en mengde ulike betalingssystemer.

- Arbeidgruppen kunne ikke enes om én leverandør av betalingsløsning og etter mange, lange diskusjoner i BitoS' styre har valget falt på betalingssystemet Payex, sier Pierre Sjödell, som har ledet arbeidsgruppen for betalinger i den svenske organisasjonen.

- Det har vært en veldig vanskelig prosess der løsningene og forutsetningene for betalinger har blitt endret løpende under utredningens gang. BitoS-styret har derfor valgt et system der mange ulike løsninger for mikrobetalinger enkelt skal kunne tilpasses. I tillegg gir vi en ikke-bindende anbefaling till våre medlemmer. Vi kommer til å være svært lydhøre for markedets reaksjoner og for hvordan denne prosessen kan drives videre, sier Mikael Pawlo, styreleder for BitoS.

BitoS stiller som krav i sitt valg at andre betalingsløsninger fra andre leverandører kjapt skal kunne integreres i Payex sin betalingsløsning. Disse avtalene skal være åpne, kostnadsorienterte og konkurransenøytrale skriver BitoS i sin pressemelding.

Målet til BitoS har vært å gjøre betalinger enkelt for brukerne, samtidig som den skal møte innholdsleverandørenes forretningsmessige og tekniske behov. Dessuten satte organisasjonen som krav at det skulle legges til rette for en rekke ulike betalingsmåter:

* Ett egen konto
* Direktebetaling via kort
* Direktebetaling via internettbank
* Via mobiltelefonregningen/SMS
* Faktura/e-faktura

BitoS kommer til å evaluere og eventuelt revidere sitt valg senest 31. desember neste år.

Til toppen