BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenske nettsurfere får vaktbikkje

Det nye internettrådet som de tre største internettoperatørene i Sverige etablerte i går, skal få orden på den svenske "netiketten". Tele2, Telia og Telenordia understreker at de kun vil samarbeide om innholdsspørsmål, operatørene skal fremdeles konkurrere om nettabonnentene.

Øystein Kvistad
19. feb. 1997 - 14:12

- Det nye internettrådet er et råd der de største svenske aksessleverandørene på Internett, altså operatørene, går sammen for å finne felles retningslinjer i forhold til hvordan de skal opptre overfor sine abonnenter. Jeg understreker at dette ikke er noe prissamarbeid - prinsippet om fri konkurranse gjelder selvfølgelig fremdeles - men et samarbeid om å fastsette hvilket ansvarsforhold som gjelder for innholdet på Internett, sier administrerende direktør Erik Heilborn i Algonet til digi:tele. Algonet er et av Telenordias selskaper i Stockholm.

Heilborn avviser imidlertid at Telia, Tele2 og Telenordia nå vikler seg inn i en ny debatt om aksessleverandørenes forhold til redaktøransvar på nettet.

- Vi kan ikke stå ansvarlig for hva folk skriver på nettet, like lite som Telenor står ansvarlig for alt mellom himmel og jord som det blir snakket om på telefonen i Norge. Likevel tror jeg vi kan enes om felles retningslinjer for hva vi som aksessleverandører kan godta av våre kunder. Dersom vi oppdager sider med barneporno, råe voldsskildringer og annen ulovlig aktivitet blant våre kunder, forbeholder vi oss retten til å fjerne disse sidene. Vi må følge loven, og anbefaler våre kunder om å gjøre det samme. Gjennom internettrådet kan vi veilede våre kunder hvordan de bør oppføre seg på nettet, det vi kaller netikette, sier Heilborn.

Fredag klokken 09:30 presenterer de tre aksessleverandørene i internettrådet sitt felles standpunkt for svenske medier.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.