Svenske Oracle-krefter programmerte best på Comdex

Et lokalt Oracle-lag slo mektige konkurrenter i en programmeringstevling på Comdex Scandinavia.

Et lokalt Oracle-lag slo mektige konkurrenter i en programmeringstevling på Comdex Scandinavia.

Tevlingen gikk ut på å realisere en oppgitt programmeringsoppgave ved å bruke webtjenester ("web services"). Den var organisert gjennom et samarbeid mellom forbundet World Organization of Webmasters (WOW) og Exponova som står bak Comdex Scandinavia 2004 i Göteborg.

Fem lag med to programmerere hver fikk stille. To selskaper, Oracle og Microsoft, stolte på lokale partnere, henholdsvis Gimlisoft og EBI-Systems, mens BEA, Novell og WebMethods satset på internasjonal kompetanse. Tevlingen var med andre ord egnet til å stille .Net opp mot Java, samt forskjellige Java-verktøy opp mot hverandre.

Konkurransereglene fra WOW går ut på tevlingen kjøres på en stand midt i messen, med publikum til stede. Pia Nyzell i Exponova forklarer:

– Klokka 9 fikk deltakerne lov til å sette opp sine PC-er, etter regler gitt av WOW for å sikre at alle stiller mest mulig likt. Klokka 10 fikk lagene utdelt oppgaven, å lage en webtjeneste-basert applikasjon. Klokka 15 ble det blåst i fløyten, og hvert lag fikk 15 minutter til å demonstrere sin applikasjon, for juryen og for publikum. Så trakk juryen seg tilbake. Vinneren ble offisielt kåret kl 17.

Det var det unge laget til Oracle som seiret, med Daniel Carlsson og Christofer Edvardsen fra Gimlisoft. Andreplassen gikk til Novell, ved Joao Ferreira and Mike Boon, mens BEA tok bronse med to hollendere, Peter Bielik og Jesper Hoffsted. Bildet viser Oracle-guttene sammen med Pia Nyzell og WOW-sjef Bill Cullifer.

Til toppen