Svenske UMTS-lisenser kommer 16. desember

Den svenske Post- och telestyrelsen vil fortelle hvilke fire selskap som får de svenske UMTS-lisensene klokken 11, lørdag den 16. desember.

Det fortalte generaldirektör i Post- och Telestyrelsen, Nils-Gunnar Billinger på en pressekonferanse fredag. Samtidig vil de ti søkerne få tilbakemelding på om deres søknader er innvilget eller avvist.

Billinger fortalte tidligere i måneden at beslutningen kommer til å bli utsatt fordi en hadde problemer med sluttfasen av vurderingen av de ti søkerne. Ifølge svenske Ekot har seks av de ti søknadene fått maksimal poengsum i vurderingsfasen, og at spørsmålet nå ender med søkernes troverdighet i utbyggingsspørsmålet, som finansiering, teknologi, forretningsplaner og kompetanse.

Ansvarlig for planleggingen hos styrelsen, Hans Brändström sier til svenske Vision at en prioriterer kvalitet på beslutningen fremfor en rask beslutning.

Ifølge Dagens Industri er der faktisk de som taper UMTS-tildelingen i Sverige som vil vinne mest.

- Jeg skal sende gratulasjonstelegram til dem som ikke får en UMTS-lisens, sier konsernsjef i A Brand New World, Pål Krüger, til avisen.

- Vi beveger oss mellom plasser med ulik båndbredde og vi trenger flere ulike system å veksle mellom, sier han. Krüger tror de store operatørenes tid er forbi og at UMTS blir en av flere løsninger.

De fire norske UMTS-lisensene skal etter planen tildeles innen utgangen av november.

Til toppen