Svenske vil ha norske kataloger

Det Telia-dominerte Eniro vil kjøpe den norske katalogvirksomheten Telenor Media, og har budt Telenor 800 millioner euro.

Det Telia-dominerte Eniro vil kjøpe den norske katalogvirksomheten Telenor Media, og har budt Telenor 800 millioner euro.

Ifølge Financial Times er budet på 800 millioner euro for Telenor Media AS i kontanter.
Telenor varslet tidligere i år at selskapet startet forberedelser med børsnotering av Telenor Media, og bekreftet ved siste kvartalspresentasjon at dette arbeidet var i full gang.


Nå kan imidlertid Telenor Media bli solgt før børsnoteringen skjer. Eniro og amerikanske Texas Pacific har begge vist så stor interesse for Telenor Media at selskapene har lagt inn bud på selskapet. Eniro har toppet Texas Pacific bud med 100 millioner kroner.

Telenor har så langt ikke kommentert saken, men Financial Times skriver at ett av de to selskapene allerede denne uken kan bli valgt av Telenor for å starte prosessen der selskapene gransker hverandres regnskap nærmere.

For Eniro og Telenor Media skulle dette være en enkel sak siden selskapene allerede har deltatt i en fusjonsprosess, som gjør at de burde kjenne hverandre svært godt.

Eniro kjøper trolig mandag også Direktia som er katalogvirksomheten til Finlands nest største teleoperatør, Elisa Telecom, for 90 millioner euro, ifølge Financial Times.

Om Eniro ender som kjøper av Telenor Media, blir gruppen den suverent største nordiske katalogprodusenten, samt at selskapets internasjonale katalogportefølje vil vokse sterkt i flere europeiske land.

Telia har ikke solgt seg helt ut av Eniro og eier fremdeles solide 47 prosent. Tidligere har italienske Seat Pagine Gialle ønsket å legge inn bud på Eniro, men trakk budet etter sterkt børsfall i vår. Det italienske selskapet har også tidligere vært nevnt som interessert kjøper av Telenor Media.

Til toppen