Svenskene betaler ikke regningen for Lyseggen

Mogul.coms styre mener Lyseggen er uskyldig, men kommer ikke til å betale regningen hvis han blir dømt. Lyseggen sitter i privat rettssak med sin gamle arbeidsgiver hvor han risikerer å måtte betale en stor erstatningssum.

Konsernsjef i det nordiske Internett-selskapet Mogul.com, Jørn Lyseggen, sitter i disse dager i en sivil rettssak med sin tidligere arbeidsgiver KPN/Qwest Norge,(EUnet).

De mener Lyseggen personlig har begått ulovligheter da han stakk fra selskapet og slo sammen virksomheten sin med Mogul Media.
Les om avhoppingen:
Full krig mellom EUnet og avhoppere
Moguls konsernsjef i retten
Mogul ble senere fusjonert sammen med svenske Optosof. Lyseggen ble pekt ut som konsernsjef i det nye selskapet Mogul.com. Styreformann i Mogul.com, Lars Save, opplyser til digi.no at denne saken foreløpig ikke er en belastning for selskapet.


- Dette er en sak mellom Jørn Lyseggen, privat, og KPNQwest. Mogul.com har ingen ting med denne saken å gjøre, siden den gjelder forhold som skjedde før selskapet ble etablert, sier Save til digi.no.

- Vi kjente til denne saken og har selv foretatt egne undersøkelser. Etter våre egne undersøkelser stiller vi oss på Lyseggens side og mener at dette ikke er noe "case."

Save understreker at saken ikke vedkommer Mogul.com som selskap. Men blir utfallet av rettssaken annerledes enn Save og Mogul.com forventer seg. kan dette forandres.

- Kommer det opp andre opplysninger og momenter enn det vi kjenner til gjennom vår egen granskning, så må vi se på dette igjen, sier Save som videre forteller at den interne granskingen har vært svært grundig.

Denne granskningen ble gjennomført da daværende Optsoft kjøpte opp Mogul as og da Lyseggen ble valgt som konsernsjef for hele Mogul.com konsernet.

- Hvis Lyseggen blir dømt, vil Mogul.com trå støttende til med penger?
- Nei, absolutt ikke. Dette er som sagt en sak mellom Lyseggen og KPNQwest, sier Save til digi.no.

Taper Lyseggen mot KPNQwest må han altså ta et eventuelt erstatningsansvar på egen kappe.

Til toppen