Svenskene får 1 Gb/s bredbånd

Internettilbyderen Labs2 hevder å være først i verden med gigabittilbud til privatmarkedet.

Internettilbyderen Labs2 hevder å være først i verden med gigabittilbud til privatmarkedet.

For bare 600 kroner ekstra i måneden tilbyr nå svenske Labs2 1 Gigabit per sekund gjennom datterselskapet Bredband2 AB, skriver Labs2 i en pressemelding.

Selskapet selger tekniske løsninger for bredbåndstjenester, og hevder å være først i verden med gigabittilbudet til privatmarkedet.

Labs2 har base i Lund som blir det første stedet som får gleden av å prøve ut høyhastighetsnettet fra og med i dag. Infrastrukturen er en kombinasjon av fiber og ethernet.

Det innebærer at prisen for en sluttbruker blir 850 svenske kroner for 1 Gb/s. I tillegg kommer en startavgift på 1.495 kroner og en bindingstid på seks måneder.

- Naturligvis er vi glade for å kunne presentere denne milepelen. Sverige var først ute med 10/100 Mb/s og nå bryter vi gjennom gigabitgrensen før våre asiatiske kolleger, sier administrende direktør Jonas Birgersson i Labs2 i en kommentar.

Han viser til at Yahoo BB vil lansere en tilsvarende tjeneste i Japan til våren.

— Personlig synes jeg at denne utviklingen er logisk med tanke på den raske utviklingen som driver ned prisene på utbyggingen. Det betyr at sluttbrukere får bedre og billigere bredbånd for å kunne kjøre TV og andre kapasitetskrevende tjenester, sier Birgersson.

Til toppen