BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenskene får 26 Mb/s for 400 kr/mnd

Svenske Bostream tilbyr sine bredbåndskunder opptil 26 Mb/s symmetrisk båndbredde for 400 kroner i måneden.

4. juni 2003 - 13:39

Scream er navnet på Bostreams nye bredbåndstjeneste som ble lansert i dag. Tjenesten innebærer at abonnentene kan få Internett-aksess med en båndbredde på inntil 26 Mb/s både oppstrøms og nedstrøms. Prisen er 398 svenske kroner.

Det raskeste DSL-baserte tilbudet fra Bostream for privatkunder har til nå vært VDSL-tjenesten PowerStream med inntil 8 Mb/s båndbredde i begge retninger. Men PowerStream har vært mer enn dobbelt så dyr.

    Les også:

Bostream begrunner prisreduksjonen med at selskapet etter nærmere ett år med tester har kommet fram til en mye raskere og mer kosteffektiv løsning.

Ifølge Bostreams pressemelding vil selskapet allerede i dag kunne levere tjenesten til 100.000 hustander i Göteborg og Stockholm. Men selskapet planlegger å øke dette tallet til halvannen million innen årets slutt. Fram til telefonsentralene benytter Bostream selskapets eget fibernett.

Hastighetene abonnentene vil kunne få avhenger av avstanden til telefonsentralen de er koblet til. Kun kunder som bor nærmere enn 300 meter vil kunne oppnå full hastighet. Kunder som bor mellom 300 og 1000 meter vil kunne få opptil 13 Mb/s i begge retninger, mens kunder med mer enn 1000 meter til sentralen kun får en assymmetrisk løsning med 8 Mb/s nedstrøms og 1 Mb/s oppstrøms.

Bostream skriver i pressemeldingene at VDSL-teknikken i testmiljøer har vist at 50 Mb/s ikke er noen umulighet over dagens telenett.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.