Svenskene får sin første GPRS-telefon

Europolitan selger fra og med i dag Timeport GPRS 260 i svenske butikker. Selskapet pakker inn en rekke nye og gamle funksjoner for å holde folk på nettet.

Markedets første GPRS-telefon, Motorolas Timeport GPRS 260, lanseres nå i Sverige av Europolitan.

Med GPRS-telefonen forenkles bruken av mobilt Internett- og WAP-tjenester fordi brukeren spares for tidkrevende og omstendelige oppkoblinger.

Fordi Timeport GPRS 260 utnytter GPRS (General Packet Radio Service) teknologi er det meningen at brukeren kan være fast oppkoblet til Internett. Den økede tilgjengeligheten til Internett som dette medfører skal innebære at mange mobile Internettjenester og WAP-tjenester blir mer attraktive å benytte.

Utover GPRS-funksjonaliteten inneholder Motorola GPRS 260 flere funksjoner som også skal forenkle bruken og øke tilgjengeligheten. Telefonen er en såkalt Tri-band-telefon, hvilket betyr at den benytter seg av både 900 MHz og 1900 MHz-båndet i GSM og dessuten av 1800 MHz-båndet som brukes av operatører i USA.

Motorola GPRS 260 har også en såkalt iTAP-funksjon som skal forenkle tekstinnmating gjennom å forutse hvilket ord brukeren er i ferd med å skrive. Funksjonen øker hastigheten som man kan skrive inn SMS- eller e-post- meldinger med på tastaturet.

VoiceNote er en digital innspillingsfunksion som gir brukeren mulighet til å notere et telefonnummer eller en adresse uten penn og papir. VoiceNote kan også anvendes for stemmeoppringing.

Motorola GPRS 260 vil være i handelen i Sverige fra og med i dag.