BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenskene får sitt første Tetra-nett

Det første svenske mobilnettet basert på standarden Tetra (TransEuropean Trunked Radio) er etablert på Gotland. 14 offentlige institusjoner og private bedrifter har gått sammen om å etablere et felles system.

Frode Eriksen
25. mai 1998 - 12:54

Blant de deltakende institusjonene er Gotland kommune, Forsvaret og Telia Mobile. Erfaringer viser at en for eksempel ved ulykker har probemer med kommunikasjonen internt i offentlige organsasjoner på åpne nett. Et felles Tetra-system reduserer disse problemene, og gjør det mulig for alle brukere å kommunisere med hverandre.

Utbygging av Tetra foregår i mange europeiske land, blant annet Finland, der det er besluttet å etablere et landsdekkende Tetra-nett primært for krise og redningstjenesten.

På Gotland starter de involverte med et testnett i administrasjonssenteret Visby, men målet er å dekke hele øya. Den første delen av nettet skal være operativ i sommer, og testperioden på syv måneder avgjør den videre utbyggingstakten. Foreløpig skal andre del av nettet være klart i løpet av andre kvartal 1999.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.