BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svenskene foran Norge igjen

Mens Telenor fremdeles tester markedet, får svenskene to pakker med TV over ADSL fra Telia.

28. jan. 2005 - 12:09

Telia lanserte i går digital-TV via bredbånd med 23 kanaler på 15 forskjellige steder i Sverige. Tilbudet gjør det også mulig å leie film over det samme nettet, skriver IDG.se.

Teleoperatøren Telia signaliserer med dette for fullt sin trippelplay-satsning.

I Norge er det foreløpig bare rogalandsselskapet Lyse Tele, Nextgentel og enkelte bredbåndsselskaper som tilbyr trippelnett-tjeneste med digitalt TV, IP-telefoni og bredbånd over samme kabel.

Nextgentel meldte i september om 100 nye filmtitler som gjøres tilgjengelig gjennom avtale med det svenske selskapet Live Networks. Norske kunder skal dermed ha tilgang til totalt 300 filmer over bredbåndsforbindelsen.

Live Networks skal utfylle den eksisterende videotjenesten fra SF Anytime som har vært et tilbud for Nextgentels kunder siden august 2002.

Telenor er fortsatt på teststadiet for denne tjenesten.

I Sverige er det nå 15 større steder som i dag kan velge mellom to ulike trippelplaypakker. Den ene inneholder 23 kanaler, med blant annet SVT1 og 2, TV4, Kanal5, Kunnskapskanalen og flere Discovery-kanaler. Den andre pakken inneholder SVTs kanaler, TV4 samt Canal+ femkanalspakke med sport, filmer og serier.

Filmleverandørene til den svenske leietjenesten video-on-demand, er SF Anytime og Live Networks som til sammen tilbyr 150 filmtitler.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.