Svenskene satser på korrekt nettgambling

I år vil svenskene spille for én milliard kroner over nettet. Dette bekymrer det svenske finansdepartementet som nå vil sørge for at en større del av spillepengene går til gode og mer politisk korrekte hender.

Gambling og "sportsbetting" over nettet har bredd om seg over hele verden, og heller ikke Sverige og Norge 'slipper unna'.

Det svenske folk vil ifølge den svenske avisen Dagens Nyheter spille for hele én milliard svenske kroner over nettet i år, skal en tro svenske myndigheters egne estimater.

Men ikke alle er like glade for denne utviklingen. I hvert fall lar det svenske finansdepartementet seg bekymre av de nettbaserte spillene.

- Raske spill øker risikoen for spilleavhengighet, spillernes alder kontrolleres ikke og det blir heller ikke kontrollert hvor mye spillerne bruker. Kontrollen rundt nettcasinoene er usikker og dessuten taper humanitære organisasjoner og staten inntekter, sier Fredrik Fällmann, politisk sakkyndig i det svenske finansdepartementet til avisen Dagens Nyheter.

Pengespill er i Sverige som i Norge regulert av myndighetene. Men de samme myndighetene kan ikke kontrollere hva som skjer på servere i Antigua og på Cayman Island. Samtidig er retningslinjene for pengespillene i både Sverige og Norge slik at det er problematisk for de lokale pengespill-aktørene å satse på Internett. I de aller fleste tilfeller er slike satsinger direkte lovstridige.

Nå har svenske myndigheter satt i gang et arbeid for å lage retningslinjer for pengespill på nettet. Disse retningslinjene skal sikre at de tradisjonelle pengespillene, som Joker, Lotto, hesteveddeløp og fotballtipping, ikke skal tape markedsandeler i forhold til utenlandske konkurrenter.

I Norge er Norsk Tipping - den definitivt største aktøren i det norske pengespillmarkedet - igang med et lukket prøveprosjekt på nettet. De har fått dispensasjon av norske myndigheter til å gjøre dette. Prøveprosjektet skal, om det er ønskelig, utvides til å bli en permanent løsning.

Til toppen