ANALYSER

Svenskene sier nei takk til bredbånd

Utbredelsen av bredbånd skyter i været - men ikke i Sverige, påstår EU.

8. mai 2007 - 09:27

Som regel ligger Sverige foran Norge og det stemmer når det gjelder lanseringer av nye teknologier - svenskene fikk ADSL, 3G og Turbo-3G lenge før Norge. Men svenskene er mer forsiktige med bruken.

Svenskene har lenge ligget langt bak Norge og Danmark på hvor mye de bruker sine mobiler, og nå hevder EU at utbredelsen av bredbånd i Sverige har stoppet helt opp. Antall husholdninger med bredbånd har ikke økt i Sverige siden i fjor vinter, viser tall fra en EU-kommisjonsrapport, skriver Idg.se.

Her i Norge vokser bruken fremdeles fort og i Danmark i fjor økte antall husholdninger med bredbånd med hele 20 proset. I Norge hadde ved nyttår mer enn 1,1 million husholdninger, nesten 60 prosent.

EU påstår at bare 43 prosent av svenske husholdninger har bredbånd, men det svenske Post- og teletilsynet nekter. Tilsynet mener at det riktige tallet er 59 prosent, på linje med Norge og at dette har løftet seg kraftig fra i fjor da tallet var 47 prosent, skriver idg.se.

EU hevder at 21 prosent av svenskene fremdeles bruker analogt modem, noe som plasserer Sverige nederst på stigen i EU, bak mange sør-europeiske land.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.