Svenskene stoler på nordmenn

Den Schibsted-eide svenske avisen Aftonbladet spurte tirsdag sine lesere på nettet om de stoler på nordmenn. 53 prosent av Aftonbladets lesere svarte ja, 47 prosent nei. Andre veien er ikke tallene like hyggelige...

Den Schibsted-eide svenske avisen Aftonbladet spurte tirsdag sine lesere på nettet om de stoler på nordmenn. 53 prosent av Aftonbladets lesere svarte ja, 47 prosent nei. Andre veien er ikke tallene like hyggelige...

Aftonbladet er Sveriges største avis på Internett. Avisen fikk inn hele 4742 svar på spørsmålet "Litar du på norrmän?", der over halvparten av svarene altså var positive.

Administrerende direktør i Aftonbladet Nya Medier, Mats Eriksson kan fortelle at man foreløpig ikke har sjekket hvilke land stemmegiverne kommer fra, men på diskusjonssidene i tilknytning til avstemningen, florere det med norske avsendere.

- Vi har den tekniske muligheten å se hvor stemmegiverne kommer fra, om det er .no-domener eller hva det er, men jeg har ingen person som kan gjøre det akkurat nå, her skjer det for mye, sa Eriksson da digi.no ringte tirsdag formiddag.

- Er det ikke litt mistenkelig at resultatet er så jevnt?

- Jo, det er klart, men samtidig tro jeg at den jevne svensken har et ganske så nyansert bilde av det som hender. Vi går ikke rundt og sier "jävla normän", men sier at det er noe galt med hele greia, politikere som blander seg i næringsliv og sånn, sier Eriksson. .

- Er det unfair play av nordmenn å stemme i en slik avstemning som så klart er rettet mot svenske lesere?

- Et medium som Internett er vanskelig å kontrollere, det kan være folk fra hele verden. Vi må regne med sånt når vi publiserer på world wide web. Som vi spør får vi svar, sier Eriksson.

Den norske søster-avisen VG hadde en tilsvarende avstemning i går med spørsmålet "Stoler du på svensker?" Av 5041registrerte stemmer var 72 prosent negative, 28 prosent svarte ja...

- Har dere fått noen indikasjoner på at svensker stemmer på VGs nett-avstemning?

- Da må vi sjekke i loggen, men det er noe vi kan finne ut ved hjelp av IP-adresser, sier redaktør for VG Multimedia, Frode Nielsen til digi.no.

- Er dette at svensker kan stemme og påvirke avstemningsreultatet en problemstilling dere har tenkt på?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Nielsen, som legger til at VG og Aftonbladet ikke har samarbeidet om avstemmingen.

Til toppen