Svensker åpner verdens første WAP-portal

Svenske Concurrent Data Dynamics (CDD) har åpnet dørene til det selskapet hevder er verdens første WAP-portal.

Svenske Concurrent Data Dynamics (CDD) har åpnet dørene til det selskapet hevder er verdens første WAP-portal.

Portaltjenesten tilbyr IT- og næringslivsnyheter, værmeldinger, epost-tilgang og en søkemotor som finner fram til nettsteder, bilder og epost-adresser.
Og nettopp søkemotoren er en essensiell bestanddel i WAP-portalen. Ifølge CDD AB inneholder selskapets søkemotor allt.com den største indekserte epost-databasen i hele Sverige - en base som du altså kan få full tilgang til gjennom din WAP-terminal, eksempelvis Nokias kommende WAP 1,1-versjon av telefonmodellen 7110 (bildet).


(WAP står for Wireless Application Protocol og er - overforenklet forklart - en standard som skisserer regler for hvordan telefoner eller andre små terminaler kan surfe på nettet og tilby andre nettjenester.)

CDD sier de har åpnet portalen for å tilby online-tjenester til mobilbrukere og for å støtte Nokia og Ericssons WAP-initiativ. Portalen gir dessuten det svenske IT-selskapet god PR for sin egenutviklede programvare som er "hjernen" i søketjenesten.

- Andre søketjenester har enten leid eller kjøpt inn programvare fra andre. Vi har derimot full kontroll over vår egen plattform og kan kontinuerlig videreutvikle allt.com mens de andre står stille. Det tok oss bare to uker å ferdigstille den nye WAP-tjenesten, noe som skyldes bruken av GRAIL/form, som kan returnere ettersøkte data i hvilket som helst format - i dette tilfelle binær WML, opplyser CDD på sin hjemmeside.

GRAIL-programmet indekserer alt fra enkeltord og bilder til lydfiler, programmer, filmsnutter, dokumenter, komprimerte filer og epost-adresser som det finner på nettsteder ute i det store kyberrommet.

Her kan du lese mer om hvem som kan benytte tjenesten og hvordan.

Til toppen