Svensker er klar for norsk oppkjøpsraid

Rekruttering og oppkjøp blir lettere når noen norske IT-selskaper begynner å slite.

Svensker er klar for norsk oppkjøpsraid

Rekruttering og oppkjøp blir lettere når noen norske IT-selskaper begynner å slite.

Det har i flere år vært snakk om en konsolideringsperiode i den norske IT-bransjen, der de store kjøper de små og mellomstore IT-selskapene.

Store norske IT-selskaper som for eksempel ErgoGroup har vært veldig aktive, men har også gitt klart uttrykk for at prisforventningene hos gründerne har vært for høye.

Nå er det imidlertid mye uro i verdensøkonomien, og dersom den smitter over på IT-bransjen er det grunn til at langt flere vil være interessert i å selge - og til en lavere pris.

Nå sier det svenske IT-selskapet Prevas rett ut at de er på jakt i det norske IT-markedet. De kjøpte det norske selskapet Mikon i fjor, og nå har de startet høstjakten i Norge.

- Vår ambisjon er være ledende i Norden innenfor industriell IT og produktutvikling. Vekststrategien er todelt: Rekruttering og oppkjøp, sier Geir Jåsund, daglig leder i Prevas i en pressemelding.

Prevas-konsernet utvikler teknologi som tilfører intelligens i produkter og industrisystemer, og teller i dag omlag 560 medarbeidere, hvorav 441 er lokalisert i Sverige, 110 i Danmark og 10 i Norge.

Selskapet er en kjent aktør innenfor «embedded systems»-markedet, men ikke fult så godt kjent i det generelle markedet. På kundelisten står kjente norske storkunder som for eksempel Borregaard, Lærdal Medical, Hydro Aluminium og StatoilHydro.

- Vi er nå i en fase hvor vi har begynt å lete etter gode oppkjøpskandidater i Norge. Markedet for industriell IT i Norge er delt mellom noen få store internasjonale selskaper og en del mindre norske selskaper. Her er det behov for konsolidering for å sikre nordisk konkurransekraft, sier Jåsund.

Det skal først og fremst være snakk om selskaper med solide utviklingsmiljøer som Prevas er interessert i. De har fra før av mer enn 500 programvareingeniører, elektroingeniører og mekaniske ingeniører.

- Vi ser etter gode produktutviklingsmiljøer her til lands. Vi tror norske produktutviklingsvirksomheter vil finne det attraktivt å få ta del i de ressurser, den kompetanse og det markedsapparatet vi besitter, sier Jåsund.

Innovative norske selskaper vil kunne oppnå betydelige gevinster gjennom at Prevas kjøper opp og styrker norske produktutviklingsselskaper.

Til toppen