TELEKOM

Svensker får supernett

Åpner fiberoptisk nett med 1 Gbit/s begge veier.

11. juni 2009 - 11:25

Norske bredbåndsentusiaster har lenge kastet misunnelige blikk til våre naboer i øst, der de virkelige høye hastighetene er mer tilgjengelig og dessuten billigere enn her.

Mens norske operatører krangler om hvem som leverer det beste bredbåndet, er det fortsatt langt igjen til fibernasjonen Sverige, et av verdens fremste på området.

Det svenske statsnettet «Öppna Stadsnät» melder nå at de lanserer et kommersielt fiberoptisk nett med 1 Gbit/s linjehastighet både ut og inn.

Det er ti ganger raskere enn det kjappeste tilbudet for privatmarkedet her til lands.

- Enn så lenge er det bare en forstad til Tokyo i Japan som tilbyr tilsvarende bredbåndslinje for publikum, opplyser OpenNet i en pressemelding.

Det fremgår av meldingen at tilbudet allerede er på plass i deler av Oxelösund, en kommune med drøyt 10.000 innbyggere i nærheten av Nyköping på Sveriges østkyst.

Kommunens øvrige husholdninger og næringsliv vil alle få tilgang på superfarten innen september 2009.

- Oxelösund tar et stort skritt fremover i utviklingen for at Sverige skal fortsette å være et av de beste bredbåndsnasjonene. Dette er neste generasjons bredbåndsnett som gjør at Oxelösund-barna kan se frem mot nye og fremtidige tjenester som for alvor tar vare på mulighetene med internett, telefoni og tv over fiberoptiske nett. Bedrifter og husholdninger her får uten tvil Sveriges raskeste kommersielle nett akkurat nå, sier administrerende direktør Robert Kjelleberg i OpenNet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.