BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensker kvitter seg med goodwill

Tele- og internettselskapet A Brand New World skriver ned hele goodwill-posten i balansen. Tidligere oppkjøp har ikke svart til forventningene, og det ti prosent Merkantildata-eide selskapet velger å starte med blanke ark på nyåret.

Svenske A Brand New World skriver i en pressemelding i dag at de nedskriver hele goodwillen i balansen. Dette kommer som en følge av at selskapet nedskriver verdiene på aksjene i Transport Online og Avantego til null, ifølge en børsmelding fra selskapet. Nedskrivningen medfører at goodwillen må nedskrives med totalt 371 millioner svenske kroner for konsernet.

Opprinnelig var avskrivningstakten på fem år, men selskapet velger å nedskrive verdiene etter at oppkjøpene ikke har medført tilfredsstillende resultater. Transport Online var oppført med en goodwill på 251 millioner SEK ved utløpet av tredje kvartal.

digitoday.no har tidligere skrevet flere artikler angående internettselskapenes høye goodwill-poster i balansen. De selskapene digitoday.no har kontaktet har ikke vurdert å nedskrive.
A Brand New World jobber med å gjennomføre en emisjon på 100 millioner SEK på kurs 20. Emisjonen planlegges gjennomført i januar, men det er noe tvilsomt om den går i boks all den tid aksjen omsettes på 13 kroner.

Merkantildata ASA eier ti prosent av A Brand New World. Det var i desember i fjor at Merkantildata betalte 50 millioner kroner for eierandelen i selskapet da selskapet ble priset til 500 millioner. Selskapets aksjekurs har falt som et blylodd etter at den var helt oppe i 200 SEK i mars, og i forrige uke var den omsatt helt nede på seks kroner.


Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.