BEDRIFTSTEKNOLOGI

Svensker lover billigere data og hvitevarer

- Expert og Elkjøp-kjeden har delt markedet mellom seg, noe som gir høye priser på el-varer i Norge, sier Bengt Bengtsson, sjef for den svenske butikkjeden Siba. Til jul åpner den første Siba-butikken i Oslo.

15. juni 2000 - 14:16

Det kan bli billigere å kjøpe datautstyr, stereoanlegg og hvitevarer i Norge. I løpet av høsten åpner den store svenske elvare-kjeden Siba sin første butikk i Norge, skriver Dagens Industri.

Butikk i SIBA-kjeden.
Butikk i SIBA-kjeden.

- Elkjøp og Expert-kjeden har kjøpt opp nesten alle elvare-butikker i Norge og dermed delt markedet mellom seg. Dette reduserer konkurransen og skaper muligheter for oss. Undersøkelser viser at nordmenn må betale priser langt over europeisk nivå for sine elvarer, sier Siba-sjef Bengt Bengtsson til digi.no.

Les om Elkjøps planer:
Elkjøp har åpnet Internett-butikk
Elkjøp blir Europas største datakjede


Bengtsson har allerede sikret seg lokaler i Grorud-dalen ovenfor en annen svensk bedrift - Ikea. Der skal han selge både data og elvarer i løpet av høsten.

- Norge er ett av de rikeste og mest teknologiorienterte landene i verden, hvilket innebærer en stor etterspørsel etter radio, TV, data, telefoni og hvitevarer. SIBA har lagt en meget aggressiv strategi som innebærer etablering av 15 butikker i de største norske byene de neste 2-3 årene, forteller Bengtsson.

Siba er den nest største elvare-kjeden i Sverige med en omsetning på 2,2 milliarder kroner. Kjeden ble startet av Bengtssons far i 1951 og har 33 butikker i Sverige.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.