Sverger konkurs over spammer

Microsofts Brad Smith og sjefsanklager Eliot Spitzer sverger at spammer Scott Richter skal drives til konkurs.

Microsofts Brad Smith og sjefsanklager Eliot Spitzer sverger at spammer Scott Richter skal drives til konkurs.

På en felles pressekonferanse i New York i går, la juridiske direktør Brad Smith i Microsoft og sjefsanklager Eliot Smith i delstaten New York fram anklagene mot det de mener er en organisert spamring med en månedlig omsetning på flere millioner dollar i måneden.

Klikk på bildet for å se det i full størrelse De to viste plansjen til høyre over det påståtte spamnettverket, med forgreinger til en rekke delstater. Klikk på bildet for å få en lesbar versjon i eget vindu.

Som sjef for spamringen utpekes Scott Richter, formelt administrerende direktør for OptInRealBig.com. Han skal ha dirigert spam gjennom New York-selskapet Synergy 6. Richter figurerer på tredje plass på ROKSO, "Register of Known Spam Operations", en liste over kjente spammere som vedlikeholdes av antispamprosjektet Spamhaus. Microsoft og påtalemyndighetene mener Richter konsekvent bruker ulovlige metoder som forfalske avsendernavn, villedende emneoppføringer, falske servernavn, unøyaktige og feilaktige avsenderadresser og fordekte overføringssekvenser.

Spamoperasjonen skal ha omfattet 514 kompromitterte IP-adresser i 35 land fordelt på seks verdensdeler. De kaprede serverne skal ha blitt brukt til å sende over 250 millioner e-postmeldinger hver dag.

Flere Microsoft-domener, blant dem Hotmail og MSN, skal ha blitt misbrukt, i tillegg til domener tilhørende AOL Time Warner, Earthlink, Yahoo!, Juno og Bellsouth. Som avsendere skal Richter blant annet ha misbrukt skoleklasser i flere land, en internettilbyder i Slovenia og finansdepartementet i Kuwait.

Nettverket ble avdekket etter seks måneders etterforskning. Microsoft la ut spamfeller i form av Hotmail-adresser uten abonnenter, og fanget 8000 meldinger. Disse ble brukt til å spore nettverket. De inneholder til sammen 40.000 løgnaktige påstander og andre lovbrudd som myndighetene og Microsoft krever straffet.

Påtalemyndighetene i New York krever til sammen 20 millioner dollar, mens Microsoft følger opp med et eget krav på 18,8 millioner dollar. Foruten Richter, OptInRealBig.com og Synergy 6, saksøker Microsoft en rekke andre selskaper og flere individer: Delta7 Communications, Boxplay5.com, Webmed-RX.com, Safemed-RX.com, Teslianet, Nutriworx, samt Jonathan Huang og Ann Le Dangtran med selskapene AJ Imports, Enhance Institute og Epar. Paul Boes, bindeledd mellom Richter og penisforlengerbransjen, er formell eier av Delta7 som har begjært seg selv konkurs. Boes svarer ikke på henvendelser fra pressen.

På pressekonferansen sa Spitzer at hans hensikt var å sørge for så harde dommer at spammerne går konkurs.

Richter opprettholder kommentarene som digi.no gjenga i dekningen i går. Han stiller seg helt uforstående til at noen kan anklage ham for spam, et fenomen han tar konsekvent og absolutt avstand fra.

Til toppen