BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sverige får sin Norgestakst

Telia innfører den svenske utgaven av Norgestakst, og gjør hele landet til én takstsone tirsdag. Den svenske rikstaksten blir til overmål lavere enn den norske på kveldstid.

Frode Eriksen
14. feb. 2000 - 14:22

Telia avskaffer de ulike takstsonene i landet, og erstatter alle innenlandssamtaler med en takst som koster 11,5 øre om kvelden og i helger, mens dagsprisen er 23 øre per minutt. Telia øker samtidig startprisen til 45 øre.

Startprisen matcher Telenors tilsvarende startpris i Norge. Telenor har imidlertid satt kvelds- og helgetaksten til 14 øre, noe som er 2,5 øre høyere enn den nye tilsvarende taksten i Sverige. Telenor har til sin fordel en dagstakst som er ett øre rimeligere enn Telias.

Sjef for forretningsområder som inkluderer innenlands telefoni i Telia, Jan Rudberg, sier at de lavere prisene vil stimulere til økt ringeaktivitet.

- Kundene vil ringe oftere og bruker mer tid på hver samtale fordi den geografiske avstanden ikke lenger påvirker prisene.

Vinnerne med det nye prisregimet er de som ringer mange og lange samtaler og samtaler til mobiltelefoner.

I likhet med situasjonen i Norge da Telenor innførte Norgestakst, er det ventet at alle konkurrentene til Telia vil innføre tilsvarende takster i løpet av kort tid, deriblant det Telenor-deleide Telenordia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.