VISMA

Sverige fryktet at Visma ble for store. Stanser oppkjøp

Trekker milliardbudet og ser etter andre oppkjøpskandidater.

Fortnox glipper, men Vismas konsernsjef Øystein Moan har mange andre oppkjøpskandidater i kikkerten.
Fortnox glipper, men Vismas konsernsjef Øystein Moan har mange andre oppkjøpskandidater i kikkerten. Bilde: Visma
29. juni 2016 - 15:40

Visma gir opp forsøket på å sluke den svenske konkurrenten Fortnox. 

Budet som ble lansert i våres priset selskapet til 1,43 milliarder kroner.

Fortnox har siden 2001 rukket å bli Sveriges største leverandør av webbaserte ERP-løsninger. Økonomi- og regnskapsproduktene er særlig populære blant små- og mellomstore virksomheter.

Forsto tidlig at oppkjøpet kunne bli stanset

I dag ble det kjent at Visma ikke forlenger tilbudsperioden. Det blir forklart med innsigelser fra svenske konkurransemyndigheter, som i realiteten har fryktet at en fusjon vil være ødeleggende for markedet.

–  Vi er ikke overrasket over at Konkurrensverket har stilt spørsmål. Vi har vært i tett dialog med dem og fikk tidlig et inntrykk av hvor det gikk. De mente at vi samlet ville fått for høy markedsandel. Vi er ikke enige med dem, sier Vismas konsernsjef Øystein Moan til digi.no.

Han hevder at en stor markedsandel ikke burde være avgjørende i et «ekstremt dynamisk» marked.

– De har ikke lagt stor nok vekt på at det finnes gode alternativer. Det skjer mye innen skybasert ERP og programvare generelt. En høy markedsandel er ikke et problem hvis kundene kan velge noe annet, mener Moan.

Ikke overraskende har han mange andre oppkjøpskandidater på blokka. Visma har slukt godt over 100 selskaper de ti-femten siste årene. 

Bare hittil i år har de kjøpt over 10 selskaper. Det inkluderer blant annet norske Bwise med løsninger for beslutningsstøtte, samt EasCruit med skybasert rekrutteringsløsninger.

– Vi kommer nok til å fortsette med oppkjøp å konsolidere markedet, men også ekspandere til nye markeder. Først og fremst i Europa, sier konsernsjefen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.