FORBRUKERTEKNOLOGI

Sverige ligger bak Norge på Wimax

Svenskene ender som regel opp foran oss, men først nå starter svenskene med Wimax.

Det kan hende at Norge er et rikere land, men svenskene ender som regel opp foran oss på å ta i bruk teknologi. En av årsakene er hardere konkurranse, men at Sverige er enklere å bygget ut med ny infrastruktur bidrar nok også.

Sverige var ute med ADSL før Norge og hadde hatt 3G-nett allerede i mai 2003, mens her i Norge åpnet ikke Telenor før i desember 2004. Svenskene er nå i ferd med å få HSDPA, neste versjon av 3G som gir 2-3 mbit hastighet og enda er 3G ikke vanlige i Norge.

Men Sverige ligger bak Norge på Wimax og mulighetene til å få landdekkende trådløst høyhastighetnett.

    Les også:

Det svenske tilsynet skal auksjonere ut lisenser tidlig til neste år. Her i Norge har det vært auksjonert ut lisenser i fjor og tre selskaper fikk frekvenser som dekker hele landet. Men Catch har lagt lisensene på is, Telenor vil ikke si noe og Nextgentel har utsatt en utbygging i påvente av billigere utstyr.

Søknader som det svenske post- og teletilsynet har fått inn viser at Telia ønsker å bygge ut et nett som dekker alle landets kommuner. Også Telenor-eide Bredbandbolaget har søkt om lisenser i halve Sverige, skriver nyteknik.se.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.