FORBRUKERTEKNOLOGI

Sverige ligger bak Norge på Wimax

Svenskene ender som regel opp foran oss, men først nå starter svenskene med Wimax.

7. sep. 2006 - 12:38

Det kan hende at Norge er et rikere land, men svenskene ender som regel opp foran oss på å ta i bruk teknologi. En av årsakene er hardere konkurranse, men at Sverige er enklere å bygget ut med ny infrastruktur bidrar nok også.

Sverige var ute med ADSL før Norge og hadde hatt 3G-nett allerede i mai 2003, mens her i Norge åpnet ikke Telenor før i desember 2004. Svenskene er nå i ferd med å få HSDPA, neste versjon av 3G som gir 2-3 mbit hastighet og enda er 3G ikke vanlige i Norge.

Men Sverige ligger bak Norge på Wimax og mulighetene til å få landdekkende trådløst høyhastighetnett.

    Les også:

Det svenske tilsynet skal auksjonere ut lisenser tidlig til neste år. Her i Norge har det vært auksjonert ut lisenser i fjor og tre selskaper fikk frekvenser som dekker hele landet. Men Catch har lagt lisensene på is, Telenor vil ikke si noe og Nextgentel har utsatt en utbygging i påvente av billigere utstyr.

Søknader som det svenske post- og teletilsynet har fått inn viser at Telia ønsker å bygge ut et nett som dekker alle landets kommuner. Også Telenor-eide Bredbandbolaget har søkt om lisenser i halve Sverige, skriver nyteknik.se.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.