JUSS OG SAMFUNN

Sverige med nasjonal TV-kringkasting på nettet

Sveriges Television vil ha mer enn én fot i bredbåndsdøra og forventes å annonsere en "TV-over-IP"-avtale med Bredbandsbolaget allerede neste uke. SVT vil kjøre ut alt programinnholdet på bredbånd.

2. juni 2000 - 11:54

- Vi ligger i forhandlinger med Bredbandsbolaget, men har ikke undertegnet noen avtale ennå, sier informasjonssjef i Sveriges Television AB, Jan-Olaf Gurinder til digi.no.

TV på IP gir muligheter for hyperlenking, søkbare databaser med individuell opphenting av TV-programmer og muligheter for interaktivitet.

Per i dag sender SVT endel av sine sendinger ut på Internett, og nettredaksjonen har også produsert egne sendinger eksklusivt for web, ifølge den svenske nyhetstjenesten Dagens IT.

- Vi har ført samtaler med alle de store bredbåndsaktørene, og du kan si strategien består i å være tilstede på alle teknologiske plattformer, også Internett-protokoll (IP).

Gurinder sier at det ennå ikke vil være snakk om webkringkasting eller lagring av materiale for individuell opphenting, men rett og slett kringkasting av SVTs programmer over IP.

Han understreker at hovedpoenget for Sveriges Television er å "være til stede i alle kanaler", og at de utvidede mulighetene Internett gir til for eksempel interaktivitet vil være noe de vil jobbe med etter hvert.

- Total tilgjengelighet er det viktigste for oss, så får vi heller tilby alle de fordeler distribusjonsformen gir mulighet for etter hvert, sier Gurinder til digi.no.

Bredbandsbolaget bekrefter at det er ting på gang, men holder ellers kortene tett til brystet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.