RESULTATERFINANS

Sverige trekker Telecomputing ned

Første kvartal er belastet med tiltak som skal gjenopprette lønnsom drift.

29. apr. 2009 - 10:50

Norsk-svenske Telecomputing økte sin omsetning med 4,8 prosent til 227,6 millioner kroner i første kvartal, fra samme kvartal i fjor. Driftsresultatet (EBIT) ble svekket med 59 prosent til 6,1 millioner kroner, og resultatet før skatt havnet på 2,3 millioner kroner mot 11,9 millioner kroner for et år siden.

Konsernet er delt i tre forretningsenheter. I overkant av halve omsetningen kommer fra IT-drift i Norge. Resten fordeles noenlunde likt mellom IT-drift i Sverige og konsulenthuset Kentor som ble kjøpt i fjor.

IT-drift Norge økte omsetningen med 9,9 prosent til 117,3 millioner kroner. Driftsresultatet økte med 21,0 prosent til 10,3 millioner kroner.

I IT-drift Sverige falt omsetningen med 4,7 prosent til 56,3 millioner kroner. Driftsresultatet var 0,5 millioner kroner i fjor. I år er det minus 8,1 millioner kroner.

Kentor økte sin omsetning med 5,3 prosent til 54,0 millioner kroner. Driftsresultatet ble redusert med 33,2 prosent til 4,0 millioner kroner. Tallene omfatter virksomheten i en nyopprettet konsulentenhet i Norge.

Ifølge Telecomputing preges utviklingen i driftsenhetene generelt sett av at det selges stadig flere tjenester, samtidig som det selges stadig færre produkter, altså maskin- og programvare. Dette er i samsvar med en allmenn utvikling i retning av at programvare i større utstrekning enn tidligere leveres som ren tjeneste.

De svake tallene i IT-drift Sverige forklares med at det ble gjennomført en større restrukturering i kvartalet, med en nedbemanning på 44 årsverk, tilsvarende 15 prosent.

I tillegg er hele Göteborg-kontoret, som bidro med en årsomsetning på rundt 9 millioner kroner, lagt ned. Omstruktureringen ventes å senke kostnadsnivået med over 20 millioner kroner på årsbasis.

Det forholdsvis dårlige driftsresultatet i Kentor forklares med at enheten «har begynt å merke nedgangen i de generelle økonomiske konjunkturene». Dette skal kompenseres med økt kostnadskontroll og sterkere fokus på offentlig sektor.

Ellers er konsernregnskapet også belastet med et ikke-oppgitt beløp knyttet til administrerende direktør Anders Lövestams ufrivillige avgang i februar. Beløpet omfatter et ekstraordinært sluttvederlag og advokathonorarer.

Telecomputing sier de justerer sin strategi for å legge større vekt på effektiv drift. Ut 2009 vil det være nærmest ansettelsesstopp. De forespeiler flere viktige kontrakter i inneværende og neste kvartal i Sverige. De venter svakere omsetningsvekst i 2009 enn i 2008. To tredeler av omsetningen innen IT-drift gjelder langsiktige kontrakter, og erfaringen er at 95 prosent av disse fornyes. Fra 2010 og utover tror Telecomputing at den verste allmenne krisen vil være over, og ser fram til en ny periode med langvarig vekst.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.