Sverige tror på 2000 nye IT-jobber

- Hvorfor søker svenske IT-folk seg til Norge da, spør Per Morten Hoff.

Sverige tror på 2000 nye IT-jobber

- Hvorfor søker svenske IT-folk seg til Norge da, spør Per Morten Hoff.

Nokså oppsiktvekkende skriver idg.se at det er svært gode utsikter til IT-jobber i 2009.

«Arbetsgivarna inom it-branschen är mindre negativa för 2009 än många andra branscher. Den konkreta effekten av detta är att antalet sysselsatta i it-yrken väntas öka med 2 000 personer under året. Det motsvarar 1,3 procent jämfört med 2008», konkluderer den svenske Arbeidsformidlingen i en rapport om de svenske jobbene.

- Jeg tror ikke på de svenske tallene. Norge merker allerede nå at arbeidsledige svensker henvender seg til norske bedrifter. Blant annet har det blitt ansatt flere svenske IT-eksperter i Kongsberg, forteller Per Morten Hoff i IKT-Norge til digi.no.

Den svenske bilindustrien er nå i krise og Volvo har sagt opp 6.000 mennesker. Mange av dem er dyktige IT-folk.

I tillegg spøker det for Saab. Den amerikanske bilprodusenten General Motors sier at med mindre den får støtte av svenske myndigheter, så vil Saab være konkurs så tidlig som inneværende måned.

IKT-Norge har rundt 400 medlemsbedrifter, og foreløpig er det lite nedbemanninger, sier Hoff. Derimot rapporterer bedriftene større interesse fra svenske IT-eksperter.

- Sverige er hardere rammet enn oss med sine store og tunge industrivarer, sier Hoff.

Mens Norge eksporterer råvarer som olje og fisk, har svenskene basert seg på dyre investeringsvarer som biler, lastebiler og jagerfly.

Til toppen