JUSS OG SAMFUNN

Sverige truer med å inndra digital-TV-lisenser

Sveriges Television er det eneste TV-selskapet som hittil har startet sendinger i det digitale bakkebaserte TV-nettet. Den svenske kulturministeren truer med å inndra tillatelsene til tre andre kommersielle aktører på grunn av sommel.

Herman Berg
31. mai 1999 - 15:01

Kulturminister Marita Ulvskog er forbannet på tre av de kommersielle TV-aktørene i Sverige. Hun er misfornøyd med at TV3, TV4 og Kanal 5 (Femman) har overskredet den digitale sendestarten som opprinnelig ble satt til 1. april.

I et brev til selskapene krever hun svar innen i morgen, 1. juni, på hvorfor dette tar så lang tid. Hun vil gjerne vite grunner til forsinkelsene. Oppstart for trekløveret er av selskapene selv estimert til september, skriver Computer Sweden.

Alle de tre TV-aktørene skylder på statlige Teracom som har ansvaret for den tekniske distribusjonen. De mener at Teracom har innledet forhandlingene for sent. Forhandlingene ble startet før jul, og Teracom inngikk en avtale med Sveriges Television (SVT) 1. mars.

SVT kom da også i gang som avtalt 1. april med sine digitale sendinger fra SVT1, 2 og 24 (pluss regionale sendinger). I tillegg leverer TV8 og Canal Plus det samme.

Ifølge Computer Sweden er det svenske TV3 som går sterkest ut og beskylder Teracom for å trenere prosessen av kommersielle årsaker. Ved å sette tidspress skal de ha prøvd å få gjennom urimelige vilkår i kontrakten, hevder TV3.

Mens selskapet befinner seg i en uavklart rettslig tvist med TV4 om analoge signaler som forsinker prosessen, mener Teracoms viseadministrerende direktør at både TV3 og Kanal 5 kunne ha startet sendinger den 1. april hadde de bare vist vilje.

Resume.se skriver at den svenske regjeringen med kulturministeren i spissen truer med å melde TV-selskapene til Radio- og TV-verket som kan inndra sendetillatelsene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.