Sveriges forsvar sletter med Ibas

Norske Ibas skal levere programvare og maskiner til Sveriges forsvar for å slette følsom informasjon.

Norske Ibas skal levere programvare og maskiner til Sveriges forsvar for å slette følsom informasjon.

Datasikkerhetsselskapet Ibas har inngått en tre års avtale med svenske Försvarsmaktens Logistik om levering av programvare og maskiner for sletting av sensitiv informasjon.

Avtalen er forhandlet i et samarbeid mellom Ibas og Atea, som er Ibas største forhandler i Sverige. Atea har rammeavtale med det svenske Statskontoret, og det er gjennom denne rammeavtalen Forsvaret har gjort innkjøpet. For Ibas er avtalen verdt 2,2 millioner svenske kroner i avtaleperioden.

– Ibas har i løpet av de siste fire månedene inngått avtaler med Forsvaret i både Norge og Sverige. Forsvaret prioriterer nå sletting av sensitiv informasjon ved hjelp av vår programvare. Dette bør være et signal til offentlige sektor og private virksomheter som foreløpig ikke har tatt sikkerhetsrisikoen ved utskifting av datautstyr på alvor, sier administrerende direktør Bjørn Arne Skogstad i Ibas.

Det svenske Forsvaret har tidligere krevd at alle gamle utrangerte lagringsmedier skal ødelegges fysisk. Forsvaret har gjennomført en evaluering av ulike slettemetoder, med vekt på den økonomiske verdien av utrangerte PC-er, samtidig som sikkerheten opprettholdes. Evalueringen resulterte i at kun Ibas ble autorisert, og svenskene har nå bestilt selskapets egenutviklede programvare for datasletting, ExpertEraser og tre degaussere, som avmagnetiserer og sletter lagringsmedia.

Til toppen