Sviende tap for Intellinet

Det norske ASP/ISP selskapet Intellinet tapte mer penger enn de omsatte. Det viser halvårstallene fra selskapet som ble lansert mandag.

Det er ikke lett for ASP-aktørene for tiden. Selskapene har ennå ikke fått en kritisk kundemasse, og lønnsomheten lar vente på seg.

Dette vises i Intellinets proformatall for første halvår i år. Det gråmarked-noterte selskapet har 17 bedriftskunder, hvorav 240 brukere, som betaler for selskapets ASP-løsning. Det er først og fremst på ISP-siden selskapet har kunder. Her har selskapet 1.600 bedriftskunder, hvorav 11.000 brukere.

Intellinet fikk en omsetning på 22,36 millioner kroner i første halvår i år. Samme periode i fjor var dette tallet 21,07 millioner norske kroner.

Men resultatet før skatt ble rødt. For første halvår ble minus 23,4 millioner kroner, - mer enn selskapet omsatte. Resultatet før skatt for samme periode i fjor kom på minus 3,55 millioner kroner.

- Tallene er helt i tråd med egne forventninger, sier Gunnar Sæther, administrerende direktør i Intellinet. Han påpeker at det ligger 4,5 millioner i goodwill, samt etableringskostnader i forhold til etablering av datasentral i Norge og Sverige.

- Vi skal også etablere en sentral i Danmark i løpet av tredje kvartal, noe som også vil bli en betydelig investering, sier Sæther til digi.no.

Til toppen