Svindel-app til topps i Google Play

Utga seg for å være antivirus.

Virus Shield er avslørt som bløff, men først etter at minst 10.000 skal ha kjøpt appen.
Virus Shield er avslørt som bløff, men først etter at minst 10.000 skal ha kjøpt appen.
9. apr. 2014 - 08:39

En Android-app som lovet å beskytte mobiltelefonen mot skadevare er avslørt som juks og fanteri. Men ikke før den solgte i bøtter og spann.

«Virus Shield» ga imidlertid bare falsk trygghet.

Alt den gjorde var å presentere et ikon i form av et skjold med et kryss over, noe som signaliserte at enheten din var infisert. Ved å trykke på ikonet ble du «trygg».

Appen hevdet å by på funksjonalitet som vern av personlig informasjon og sanntids skanning av apper, innstillinger og filer, men dette er nå avslørt som bløff.

Det er nettstedet Android Police som først avdekket svindelen, som svært mange skal ha falt for.

Nettstedet har gjort en overbevisende jobb med å bevise at programvarens påståtte funksjonalitet bare var tøv, gjennom å dekompilere koden. De har lagt ut kildekoden på GitHub.

Virus Shield ble lansert i forrige uke. Trass prisen på 4 dollar var den altså ribbet for virkelig funksjonalitet, men er likevel solgt i over 10.000 eksemplarer.

Dermed gikk den helt til topps på listen over betalte apper i Google Play Store, attpåtil med en imponerende fornøyd kundemasse, som i snitt har gitt 4,7 stjerner av fem mulige.

– Dette er ren og skjær svindel. Og utgiveren «Deviant Solutions» kan ha tjent en betydelig sum penger basert på løgn, skriver Android Police.

Google valgte i går å fjerne programmet fra Play-butikken etter avsløringen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.