Svindlere lurte Telia med takst-forskjeller

Smarte svindlere utnyttet takstforskjeller og lurte Telia Mobil for 41 millioner kroner. Tele2-eide Comviq har vært etterforsket i saken.

Smarte svindlere utnyttet takstforskjeller og lurte Telia Mobil for 41 millioner kroner. Tele2-eide Comviq har vært etterforsket i saken.

I 1999 gjennomførte en gruppe svindlere et smart kupp mot Telia Mobil. Saken har vært under etterforskning siden januar 2001, men blir først i dag avslørt av den svenske avisen Aftonbladet.

Svindlerne inngikk spesielle abonnement som gjorde det billig å ringe om natten. Men bedragerne ringte til kunder i konkurrenten Comviqs nett og holdt mange linjer åpne i timevis hver natt. For avtalen Comviq hadde med Telia gjorde at Telia måtte betale dem en høyere utvekslingstakst enn den bedragerne betalte til Telia. Telia tapte på denne møte en halv million kroner hver natt inntil selskapet oppdaget hva som foregikk. Da hadde tapene bygget seg opp til 41 millioner svenske kroner.

Mistankene går derfor mot at Tele2-eide Comviq bidro til svindelen og delte gevinsten med involverte eller at svindlerne jobbet på oppdrag for selskapet.

Politiet har ennå ikke tatt ut noen tiltaler, men man har forhørt flere personer "ganske høyt" i Comviq uten at disse er mistenkt for lovbrudd.

Men i dokumentene Telia har overlatt til politiet går selskapet til krasse angrep mot Lars-Johan Jarnheimer som den gang var administrerende direktør i Comviq. Jarnheimer er i dag toppsjef i Tele2.

- Enten har Jarnheimer fart med usannheter eller så har han ikke kjent til hva som har skjedd og ikke brydd seg om å finne det ut, forteller Aftonbladet at Telia skriver.

Til toppen