Swedtel kjøper 40 prosent av Enitel

Ved en hemmelig auksjon sist fredag kjøpte et konsortium med Swedtel i spissen 40 prosent av aksjene i det nicaraguanske statlige teleselskapet Enitel.

Ved en hemmelig auksjon sist fredag kjøpte et konsortium med Swedtel i spissen 40 prosent av aksjene i det nicaraguanske statlige teleselskapet Enitel.

Den hemmelige auksjonen foregikk fredag med en budgiver, etter at de to andre budgiverne hadde trukket seg. Auksjonen har trukket ut i langdrag på grunn av liten interesse for selskapet. Det er blant annet det internasjonale pengefondet som krever at landet selger ut statlige aksjer.

Ifølge Dagens IT har salget av Nicaraguas teleselskap blitt et kontroversielt spørsmål etter at auksjonen ble gjennomført, mens ventende journalister befant seg på et hotell der de hadde fått beskjed om at auksjonen skulle avholdes.

Visekonsernsjef i Swedtel, Anders Norén sa til journalister mandag at prosessen hele tiden har vært åpen.
Les hva digi.no skrev i 1998: Selger ut Enitel

Swedtel som er 49 prosent eid av Telia bød sammen med EMCE, en forkortelse som den nicaraguanske regjeringen aldri har sagt hva er. Ifølge dagensit.se er det imidlertid snakk om Terra Group, et Hondurasbasert selskap som syssler med infrastruktur.

Prisen for de 40 prosentene er 33 milloner dollar, og skal betales over fem år. Nå skal selskapets faste nett rustes opp med svensk kompetanse, og det skal i tillegg bygges et GSM-nett.

Ansatte i selskapet har en opsjon på å kjøpe 10 prosent av selskapets aksjer og får i så tilfellet en prosent ekstra av statens aksjer. De resterende 49 prosentene kan staten selge i løpet av tre år.

Til toppen