AVTALER & KONTRAKTER

Sykehusene kjøper inn VMware-lisenser for over 100 millioner

Alle helseregionene er samlet om en storavtale.

Fornøyd med storavtale: Bildet viser fra v. Kjetil Johnsen, senior account manager i VMware, Jonas Ghanizadeh i Sykehusinnkjøp og norgessjefen i VMware, Angeliqua Ramming-Gaden.
Fornøyd med storavtale: Bildet viser fra v. Kjetil Johnsen, senior account manager i VMware, Jonas Ghanizadeh i Sykehusinnkjøp og norgessjefen i VMware, Angeliqua Ramming-Gaden. Bilde: VMware/pressefoto
10. mai 2019 - 09:52

Sykehusinnkjøp HF har gått til anskaffelse av VMware-lisenser, og de har gjort det på vegne av alle landets helseforetak. Da blir tallene store.

IT-selskapet Atea gikk seirende ut av anbudskonkurransen med et tilbud som var best på pris. Kontrakten har en anslått verdi på 117 millioner kroner.

– Dette er en storkundeavtale som gjelder for alle de fire helseregionene i Norge. Alle er brukere av VMware i varierende grad, sier prosjektleder for anskaffelsen, Jonas Ghanizadeh i Sykehusinnkjøp til digi.no.

Venter bedre betingelser

Ved å samle innkjøpene i én nasjonal avtale unngår de å gjennomføre fire ulike anskaffelsesprosesser for de samme produktene.

Det gir også stordriftsfordeler, ifølge det statlige innkjøpsforetaket.

– Hvor store besparelser er det snakk om?

– På denne avtalen har vi ikke kalkulert det ennå, men vi ser at brukerne av avtalen får et høyere service- og supportnivå enn tidligere. Vi vet av erfaring fra andre store avtaler vi forvalter, blant annet innen pc-klienter, at man får bedre betingelser ved å gå sammen nasjonalt, sier Ghanizadeh.

En halvtime spart

VMware kan informere at løsningene deres benyttes i alle norske helseforetak. Det amerikanske selskapets virtualiseringsteknologi er nærmest de facto-standard i datasentre.

Her til lands er helsesektoren VMware Norges største kundegruppe. Selskapet oppgir at de støtter opp om kritiske digitale tjenester for totalt 120 000 ansatte innen spesialisthelsetjenesten.

Flere hundre tusen pasienter i deler av landet har allerede fått sine pasientjournaler tilgjengelig på nett ved hjelp av VMware-teknologi, fastslår selskapet i en kunngjøring.

– Dette samarbeidet vil kunne legge til rette for raskere utvikling og innovasjon av digitale helsetjenester i tiden fremover. For oss er dette et bevis på at det vi leverer har verdi og er samtidig resultatet av et mangeårig strategisk samarbeid med helsesektoren, som til sammen er vår største kundegruppe i Norge. Våre løsninger gjør at hver sykepleier kan spare opp til en halvtime hver dag ved hjelp av raskere innlogging og tilgang på viktige applikasjoner. Det betyr mye for pasienter og ansatte, uttaler Angeliqua Ramming-Gaden, country manager i VMware Norge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.