RESULTATERFINANS

Sykt inntektshopp for Cisco

Cisco-sjef John Chambers la i går frem kvartalstall der veksten i omsetningene ved første øyekast ser ut som en skrivefeil.

9. aug. 2000 - 09:00

Cisco-sjef John Chambers la i går frem tall som fikk selv de mest optimistiske til å måpe. Sist kvartal (deres fjerde kvartal) viser en inntektsvekst som minner mest om små oppstartsselskaper - når du er markedsleder i en bransje er det uhørt at du klarer løfte inntektene med 61 prosent.

Cisco omsatte for 32 milliarder kroner i deres fjerde kvartal i fjor, men i år klarte selskapet 51,5 milliarder kroner. Selskapet satt igjen med 7,1 milliarder kroner, en vekst på bare 32 prosent fra i fjor. Det er 11. kvartalet på rad Internett-giganten legger frem tall som viser vekst i omsetningen.

Det er ikke så vanskelig å forklare rekordtallene - Internett eksploderer både i antall brukere og båndbredde. Med sin unike posisjon i markedet for nettverksutstyr, vokser Cisco derfor i alle ender.

Det eneste skuffelsen fra Cisco er at toppleder Don Listwin slutter for å bli sjef i et selskap Cisco har eierinteresser i. Navnet på selskapet er ikke offentliggjort.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.