RESULTATERFINANS

Symantec-aksjen stupte etter svake tall

Lavere overskudd enn ventet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juli 2009 - 11:22

Heller ikke markedet for sikkerhetsprogramvare er uberørt av finanskrisen. Symantec la i går fram tall for det første kvartalet i regnskapsåret 2010. Dette kvartalet ble avsluttet den 3. juli.

Omsetningen falt med 13 prosent, fra 1,65 milliarder dollar til 1,43 milliarder dollar. Nettoinntektene oppgis til å være 73 milliarder dollar, eller 0,09 dollar per aksje. I det samme kvartalet i fjor var overskuddet på 172 millioner dollar.

Uten ekstraordinære poster tilsvarer overskuddet 0,34 dollar per aksje. Forventningen var 0,36 dollar per aksje, noe som ifølge Reuters førte til at Symantec-aksjen falt med 7,5 prosent i går kveld.

Tallene skal ta hensyn til valutasvingninger og at kvartalet denne gang inkluderte en uke mer enn det samme kvartalet i fjor.

Symantec begrunner de svake resultatene først og fremst med at bedriftskunder i mindre grad inngår langsiktige kjøpsavtaler, men i stedet bare kjøper det de trenger der og da.

- Dette resulterte i færre nye lisensavtaler, men sterkere utsatt omsetning, sier Enrique Salem, toppsjef for Symantec, i en pressemelding.

For det inneværende kvartalet estimerer Symantec en omsetning på mellom, 1,40 og 1,45 millarder dollar, uten ekstraordinære poster. Dette ventes å gi en fortjeneste per aksje på mellom 0,32 og 0,34 dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.